Om Focus Träning och hälsa

Focus Träning och Hälsa erbjuder friskvård för ett hälsosamt liv med balanserad kost och regelbunden motion. Få rolig, motiverande och utvecklande träning som ger resultat. Hos oss hittar du ett helhetstänk kring träning och hälsa med fokus på hållbarhet.

Helhetstänk kring träning och hälsa innebär att vi ser på hälsa som en helhet, där träning är en viktig del men inte den enda faktorn. Det handlar om att ha en balanserad livsstil som inkluderar träning, kost, sömn, stresshantering och sociala relationer.

Träning är en viktig del av hälsan eftersom det kan förbättra fysisk kondition, styrka, kardiovaskulär hälsa och mental hälsa. Men för att uppnå optimal hälsa behöver vi också fokusera på andra faktorer som påverkar hälsan, såsom en hälsosam kost, tillräckligt med sömn, hantering av stress och relationer med andra människor.

Helhetstänk kring träning och hälsa innebär också att ha realistiska mål och att träna på ett sätt som passar dina individuella behov och livsstil. Det handlar om att hitta en balans mellan att utmana dig själv och att ta hand om din kropp på ett hälsosamt sätt.

Vi tar avstånd från all form av diskriminering och kränkande behandling.

Vi verkar för allas lika värde, delaktighet, gemenskap, respekt och trygghet.

Vi bygger långsiktiga relationer, skapar kontinuitet i träningen och verkar för ett hållbart samhälle där vi tar hand om oss själva och varandra.

De globala målen, även kända som Agenda 2030, är en uppsättning av 17 mål som antogs av FN:s medlemsländer år 2015. Syftet med målen är att skapa en hållbar utveckling på planeten till år 2030.

Globala mål 3 är God hälsa och välbefinnande. God hälsa är en grundläggande förutsättning för människors möjlighet att nå sin fulla potential och att bidra till samhällets utveckling. Att uppnå målet om hälsa och välbefinnande är avgörande för att skapa en hållbar utveckling och för att säkerställa att alla människor har möjlighet att leva ett hälsosamt och produktivt liv.

Vår vision är att bygga ett friskare och starkare samhälle.

Vår mission är att leverera friskvård och träning av hög kvalité.

Kom i form, bli gladare och få mer energi genom hälsosam kost och träning för en stark och frisk kropp.

Fysisk aktivitet på recept

Focus är en FaR-certifierade aktivtetsarrangör och tar emot FaR, fysisk aktivitet på recept.

Din kropp är byggd för rörelse. När du rör dig händer mycket i kroppen som gör att du känner dig piggare och starkare.

All form av rörelse kan påverka din hälsa positivt. Du blir piggare, starkare och minnet kan förbättras. Dessutom sover du bättre. Risken för sjukdomar och benbrott minskar också. Försök därför att få in mer rörelse i vardagen och undvik stillasittande.

Att vara fysiskt aktiv är en av de viktigaste åtgärderna för att förebygga och behandla sjukdom. De positiva effekterna får du oavsett ålder eller träningsvana. Det är aldrig för sent att börja med fysisk aktivitet.

Personlig tränare presentation

Helena Langhard – Licensierad Personlig Tränare och Yogainstruktör

Passionerad för Träning och Hälsa

Om Mig:

Jag heter Helena och jag är en licensierad personlig tränare med en djup passion för träning och hälsa. Min resa i denna bransch började 2015 då jag tog steget att bli egenföretagare. Det året markerade början på en spännande och givande karriär där jag först utbildade mig till yogainstruktör och sedan ledde yogaklasser. Detta var bara starten på min resa.

Min Erfarenhet:

2016 var ett viktigt år i mitt yrkesliv. Det var då jag tog nästa steg och utbildade mig till personlig tränare. Sedan dess har jag arbetat med att hjälpa andra att nå sina hälsomål genom personlig träning. Min erfarenhet sträcker sig över flera år och jag har haft privilegiet att vägleda och inspirera människor i deras tränings- och hälsomål.

Min Filosofi:

Jag tror starkt på att träning och hälsa är mer än bara fysisk aktivitet; det är en väg till glädje, energi, personlig utveckling, inspiration, gemenskap och hållbarhet. Mitt mål är att inte bara vara en tränare, utan också en inspiratör som hjälper mina klienter att upptäcka hur träning kan berika deras liv.

Kontakta Mig:

Är du redo att ta ditt nästa steg mot en hälsosammare och lyckligare livsstil? Kontakta mig för att börja din resa

Utbildningar:

Lic. Personlig Tränare, Sports Club Education

Lic. Kostrådgivare, IntensiveKost

Olympisk lyftning steg 1, Sports Club Education

Träning och graviditet, Sports Club Education

Dynamisk yogainstruktör, Safe Education

Medicinsk yogainstruktör, MediYogainstitutet

FaR-ledare, tar emot fysisk aktivitet på recept

Instruktörskurs steg 1, Tyngdlyftningsförbundet

CrossFit Level 2 Trainer

CrossFit Gymnastics Certificate